Pech op de plaatweg-3-november-2023

Op weg naar de golfbaan in Melissant, waar op deze vrijdagavond de clubavond van Carwei was, heb ik op de rotonde in N215 bij Melissant de verkeerde afslag genomen en kwam, bleek later, op de Plaatweg terecht!

Zeer donkere weg met miezer regen en zag ik in flits een wegversmalling. Ik kon niet meer reageren en knalde zo over de betonblokken heen met gevolg, twee kapotte banden!

Auto aan de kant half in het gras, knipperlichten aan.

ANWB gebeld en die zei: "de wegenwacht kan u niet helpen, u moet uw verzekering bellen" , waarop ik antwoordde "maar ik ben verzekerd bij de ANWB, kunt u mij niet door verbinden?"  Nee dat kan niet, die moet u zelf bellen!

Dat gedaan te hebben kreeg ik iemand aan de lijn, waarschijnlijk van een callcenter, en kreeg ik na zoveel keer geprobeerd, niet uitgelegd waar ik stond om een oprijwagen te laten komen. Hij zei dat ik het moest doen via Google map en ik zei dat ik het zo al gedaan had en er maar 1 Melissant en 1 Plaatweg in Nederland was!

Ik kwam er niet uit en heb dit gesprek maar gestopt. Maar wat nu, dacht ik. Op dat moment stopte een tegenligger en die draaide het raampje open en vroeg of hij me kon helpen! Wat een geluk! Ik vroeg hem of hij mij naar de golfbaan kon brengen , dat is hier vlakbij en hij heeft me daar af gezet. Zo zie je dat er toch mensen zijn die willen helpen! Ik heb hem hartelijk bedankt. Ik was inmiddels veel te laat toen ik binnen kwam, en vertelde bibberend van de kou wat me overkomen was. Iedereen zat een beetje beduusd te kijken, maar Marlies, die avond de enige vrouw in het gezelschap, sprong overeind! Ik ga gelijk met je mee en we zullen dat wel even op lossen. Nou dat heeft ze gedaan.

Die vent van de ANWB heeft zij gebeld en de oren gewassen! Die zei; over anderhalf uur komt de oprijwagen. Ben je gek, zei Marlies, we staan hier levensgevaarlijk en je zorgt maar dat hij eerder komt!

Uiteindelijk kon er een oprijwagen van de firma Barendregt uit Rhoon komen en die was er binnen drie kwartier. Auto opgeladen en ik ben naast de chauffeur gaan zitten en meegereden naar Rhoon waar een vervangende auto op mij stond te wachten. Op de terugweg van Rhoon naar huis (Zuid Beijerland) ontdekte ik dat de Heinenoordtunnel inmiddels in zuidelijke richting was afgesloten en ik moest dus met mijn vervangende en voor mij onbekende auto via Dordrecht naar Zuid Beijerland rijden. Ik was om twaalf uur thuis, en was om kwart voor zeven vertrokken. Zo zie je dat een avondje Carwei anders kan lopen!

H v.d. N