Scheepswerf Amels-Vlissingen 5 mei 2018

Op de mooie zaterdag ochtend 5 mei zijn we vanaf de verzamelplaats De Grevelingen via de alternatieve route richting Vlissingen gereden om precies op de afgesproken tijd bij de Amels Jachten bouwer te arriveren.

De privacy van de cliënten van de werf staat hoog op de prioriteiten van de werf, dus na het passeren van drie barrières kwamen we aan op de voor ons bestemde parkeerplaats en is het verboden foto's te maken. Aan de buitenkant hadden we al wat schepen zien liggen maar dan dringt het niet helemaal door wat je daar van afstand ziet. Het welkom van Arie en Bert was groots, een introductie van de activiteiten en het beantwoorden van vragen gaf langzaam het gevoel dat er een andere wereld bestaat dan waar wij ons in begeven. Na het consumeren van de door Arie en en zijn collega Bert (ook autoliefhebber met een mooie MGB) georganiseerde broodjes, was daar het grote moment, we gaan de hallen in! De eerste hal is een tegenvaller, het eerste deel van het dok is leeg en de andere kant is afgeschermd voor nieuwsgierige blikken. We lopen door naar de zij uitgang en daar staan we oog in oog met een afgemeerd pleziervaartuig van 74 meter lang. Als prijsindicatie, waarover verder niet gesproken wordt, maar wat tussen de 1 en 2 miljoen per strekkende meter ligt realiseer je je ineens dat de andere wereld bestaat, deze zijn op bestelling gemaakt. Hierna naar een andere hal waar de 2 casco schepen in het droogdok geplamuurd worden waarna ze in de kleur gezet zullen worden. Dit onder het toeziend oog van Arie die hier als huisschilder 3 ochtenden per week werkzaam is om de kwaliteit van de afwerking te bewaken. Een indrukwekkend gezicht. Ook nog 2 stuks in het water waar de laatste hand gelegd wordt alvorens ze af te leveren. Moet je wel bemanning hebben, want in je eentje varen gaat niet.

Kortom en indrukwekkend bezoek, perfect georganiseerd door Arie. En nu weer terug naar onze gewone wereld met bijzonder auto's.

AWZ