Rit, lunch en bezoek auto-collectie Jeroen Hoep - Bruinisse.  25 mei 2019

Rond 10 uur verzamelde we in de regen op de parkeerplaats bij restaurant Grevelingen. De daken waren dus dicht totdat Jépé zijn entree maakte, hij trotseerde de regen en beschermde zich met gepaste kleding. De opkomst was groots, 18 auto's en 31 personen!

Om half elf werd het droog en de daken van de overige roadsters en cabrio's gingen open. We vertrokken in stoet volgens de door Marius uitgezette route richting Tholen over wegen en weggetjes waar je normaal niet komt. Dat maakt de ritten van Carwei zo leuk. Sommige weggetjes waren zo smal dat het kiezen was of links door het gras of rechts (ja, mijn auto is wat breed). De eerste etappe bracht ons naar Hotel-restaurant Veerhuis, waar we rondje omheen maakte en sommige even het sanitair bezochte. De route bracht ons vervolgens door Stavenisse om daarna naar Bruinisse te rijden waar we de lunch nuttigden in hotel "Bru" en de bijzondere collectie van Jeroen Hoep zijn gaan bekijken.

Wie is Jeroen Hoep? Hij wordt ook wel de schaduw burgemeester van Bruinisse genoemd. Hij verdient zijn geld met het maken (en verkopen) van leren riemen en ceinturen voor o.a. Tommy Hilfiger, Esprit, s.Oliver en Calvin Klein. En is betrokken bij de samenleving en samen met zijn echtgenote Monique zet zich bovengemiddeld in voor Kika. Dan zijn collectie, die is zeer interessant. Zo tracht hij uit ieder decennium een auto te hebben. De auto's worden allemaal regelmatig bereden, ook de Alvis Sports uit 1937. Daarmee racet hij regelmatig mee op circuits, getuige de opnames die op het beeldscherm worden vertoont. Jeroen kan met passie vertellen over zijn auto's. Hij wijst ons op leuke details, zoals de antenne van de zeer fraaie Buick Eight uit 1948, die gericht kan worden als de radio ontvangst slecht wordt. Er waren veel meer verhalen, maar het gaat te ver om het hier allemaal te beschrijven.

Met de grote opkomst hebben vele leden van rit en verzameling genoten en dat motiveert om met enthousiasme dit soort evenementen te organiseren.