Garage Hesselink "uitwegen van een voertuig" - 22 oktober 2021

Als goed alternatief voor de eerdere geplande "autoquiz" in het clubhuis hebben we een informatieve avond gehad bij garage Hesselink in Dirksland met als onderwerp het uitwegen van een voertuig gepresenteerd door Kees van Rumpt.

Een opkomst van 14 geïnteresseerden verzamelde zich in de garage van Kees en Bea, verwelkomt met een kop koffie en koek. Gezellig bijkletsen waarna Kees begon met zijn uitleg van het belang van het hebben van een goede balans van een auto, vooral wanneer er meer prestaties van de auto gevraagd worden zoals op het circuit. Voor de presentatie gebruikte hij zijn aangepaste Opel Manta waarmee hij op het circuit met diverse malen succesvol de snelste ronde wist te rijden en ook om mee te slalom racen. Logisch dus dat de Opel goed is uitgebalanceerd.

Dit uitbalanceren houd in dat de wieldruk van alle (4) de wielen zo gelijk mogelijk zijn. Dit gebeurd op nauwkeurige weegschalen en daarna afstellen door de veer strakker of losser te zetten. Tijdens de demo bestookte we Kees met vragen waar hij vakkundig antwoord op gaf en waardoor dit meer een workshop leek. Na afloop van de presentatie nog even in zijn showroom kijken en daar behalve achterwiel aangedreven Opels ook diverse klassieke Citroëns aan te treffen.

Kortom een leuke en interessante avond.

AWZ