Arnemuiden-30 september 2017

Om half 12 verzameld bij Restaurant De Grevelingen. Het was geen open auto weer, het regende! Maar buienradar voorspelde om 1 uur droog. Klokslag 12 uur vertrokken we in colonne naar Arnemuiden, op naar "oud ijzer ontmoet oud hout". Rekening houdend met de langzaamste auto, de Austin van Marlies, gaf Marius het tempo aan en om het overige verkeer niet teveel tot last te zijn namen we de mooie toeristische route over de boeren weggetjes. Natuurlijk was de Zeelandbrug weer open en konden we wat foto's maken van onze stoet. Het is oogsttijd dus de wegen waren voorzien van een mooie laag slib en dit in combinatie van regen, dan kun je het resultaat raden, de klus voor de volgende dag.

Aangekomen in Arnemuiden om 13:00 uur was het inderdaad droog met een zonnetje en werden hartelijk ontvangen met een kop koffie en de befaamde Zeeuwse Bolus. Hierna in 2 groepen verdeelt een rondleiding over de werf langs de historische gereedschappen en restauratie schepen. Dit is toch wel iets anders dan een auto weer in oorspronkelijke staat brengen, wij gebruiken ander soort gereedschap en auto zijn iets makkelijker te hanteren.

Na een snelle snack een bezoek aan het museum van Arnemuiden. Dit was onder andere een huis ingericht als vroeger tijden en veel opmerkingen "Oh, dat hadden we vroeger thuis ook" . Dit zegt iets over de leeftijd van de leden die mee waren. Daarna het museum in met een rondleiding door een dame die moeite had ons als groep bij elkaar te houden en haar verhaal te doen. Het lied "De klok van Arnemuiden…" wordt in Arnemuiden alleen in besloten kring gezongen want het heeft hier een hoog waarheidsgehalte, de laatste keer in 2012! Mooi om te zien hoe trots de inwoners trots zijn op hun stad.

Na dit bezoek met een groot deel naar het restaurant "Vliegveld Midden Zeeland" gegaan om daar onder het genot van een heerlijke zonnetje te genieten van een biertje en een heerlijke maaltijd was het heel gezellig en zijn we voldaan weer in colonne naar Goeree terug gereden.

Marius, prima dag - goed georganiseerd – super gezellig. Voor degene die hier niet bij waren, zie de foto's om te zien wat je gemist hebt.