Mosselrit - 24 november 2018

Ook dit jaar weer was er de traditionele mosselrit met aansluitend het mossel diner. Er werd dit jaar verzameld bij hotel-restaurant De Lelie in Oude Tonge. De opkomst voor de rit was indrukwekkend, namelijk 15 equipes traden aan bij de start. Na een ontspannen kop koffie steeg de spanning toen de routeboeken werden uitgereikt en de teams om de 2 minuten vertrokken. Al gauw bleek dat dit een lastige rit zou worden. De eerste vraag, bleek achteraf, werd door niemand goed beantwoord!

Spannend wordt het als de twijfel toeslaat als je een "concurrent" een andere afslag ziet nemen dan jij van plan bent te nemen en stil gaat staan om een vraag te beantwoorden. En ook wanneer je een bekende auto ziet die al veel eerder gestart is, wat heb ik overgeslagen? De verleiding achter een ander aan te rijden kan ook leiden tot met z'n allen de fout in te gaan

De tussenstop bij het Watersnoodmuseum was perfect georganiseerd door Marius en Frits, waar we ook nog eens vereerd werden door een bezoek van twee zwarte Pieten.

Na de rust weer vol goede moed aan het tweede deel begonnen. In eerste instantie achter elkaar aan, maar bij de eerste te nemen afslag werd al duidelijk dat je voorganger volgen niet altijd de juiste strategie is. Een paar gemene vragen maakte het de rit verder een hele uitdaging. Na aankomst in restaurant "Het Swarte Schaep" in Brouwershaven gaf ook een levendige discussie over de antwoorden. De uitslag was spannend, een ex aequo van team Marlies - Ada en Lex –Trudy. Het lot, de lootjestrekking door Frederiek heeft uiteindelijk de winnaar bepaald; Marlies en Ada, gefeliciteerd!

Vanwege de lage temperatuur werd er voor het mossel diner uitgeweken naar een wat knussere ruimte waar we met de totale groep elke centimeter benutte. Dit mocht de pret niet drukken, veel geanimeerde gesprekken en bij het opdienen van de maaltijden werden er heerlijke mosselen in grote emmers op tafel gezet.

Alles bij elkaar een, door Marius en Frits, geweldig georganiseerd evenement.

AWZ