mosselrit & maaltijd - 23 november 2019

Op deze grijze zaterdag middag verzamelde 15 equipes bij restaurant Puurr aan het Grevelingenmeer voor de start van de traditionele Carwei Mosselrit. Nadat Frits de routes met vragen had uitgereikt gingen de eerste equipes even na enen van start. De eerste kilometers gingen prima, echter na de eerste paar afslagen werden de wegen wat minder, het was oogsttijd. De boeren waren massaal hun oogst aan het binnenhalen en lieten een deel van hun akkers achter op de wegen. Het gevolg was dat het glad was en dat we een deel van de achtergebleven modder verzamelde in onze wielkasten. Ervaringen van vorige mosselritten hadden geleidt tot de inzet van onze moderne auto's, dit om onze klassiekers te sparen. Vele auto's uit de tijd dat onze klassiekers nog nieuw waren, zijn immers al opgegaan in het proces met de verbinding met zuurstof en hier bedoel ik niet het snelle proces van verbranding van benzine. Leuk was ook dat Martin en Ella in hun Fiat Barchetta de rit met open dak hebben afgelegd. Het was dus eigenlijk geen mosselrit maar en modderrit en nu gaan we aan de gang gaan de achtergebleven modder te verwijderen als herinnering aan een leuke rit door Frits en Marius uitgezet over het eiland Schouwen Duiveland. Vermeldingswaardig is de leuke coffee break bij Wendy's gelegen aan het begin van de Zeelandbrug. We weten allemaal dat er hier een restaurant is, maar rijden daar ook allemaal alleen maar langs. Hier werden hartelijk welkom geheten met koffie en de (van te voren opgegeven) bolus. Toch maar een keer hier stoppen op weg naar Zierikzee om te kijken of het hier de koffie ook zo lekker is als je onaangekondigd aankomt.

De finish was bij 't Swarte Schaep in Brouwershaven, waar we ook de mosselmaaltijd zullen nuttigen. Al snel had Frits de winnaars van de rit gevonden. Door tijdens de tussenstop al een tussenstand te hebben bleek dat iedereen die daar al 2 fouten (of meer) hadden al niet meer mee te doen voor de overwinning, Het gelegenheidsequipe Wim en George werden overtuigend winnaar met slecht één fout.

Waar we vorig jaar in een krappe ruimte dineerde hadden we dit keer als club het "normale" restaurant tot onze beschikking. Knap hoe de keuken het lukte de maaltijden voor 39 personen bijna gelijktijdig klaar te hebben en op tafel te zetten.

Vanzelfsprekend was het weer een heel gezellig en rond negenen vertrokken de meeste weer voldaan huiswaarts over de donkere, maar schone doorgaande wegen huiswaarts.

Kortom, weer een, door Frits en Marius, geslaagde georganiseerd mosseldag.

awz