Rit met bezoek aan "Autosalon Doornhoek" te Zijtaart 6 april 2019

Het aantal inschrijvingen voor dit evenement overtrof onze verwachtingen, totaal 38 personen in 18 auto's verzamelde zich om 10 uur op het parkeerterrein "Schaapsweg" bij Hetty's.

Prima weer voor een ritje, helaas liet de zon zich niet echt zien dus de "open" rijders hadden aan het eind van de dag geen last van een zonnesteek. Daar de rijafstand naar het Brabantse Zijtaart zo'n 110 km was, hebben we hoofdzakelijk de snelweg genomen. Echter ook binnendoor als daar de mogelijkheid voor was om zonder veel tijdverlies bij de Autosalon Doornhoek in Zijtaart te arriveren. Daar aan gekomen werden we verwelkomt door het echtpaar Bea en Harry van Grinsven, de eigenaren van het museum en het arboretum, met een kop koffie en een lunch met heerlijke soep. Alvorens het museum in te gaan hield Bea een verhaaltje over het ontstaan van het museum en arboretum. Het begon met de wil een garage te bouwen waar de gemeente geen toestemming voor gaf. Na een heen en weer gesprek kwam de toestemming de garage te bouwen als er maar iets educatiefs mee gedaan wordt. Het resultaat is dus het museum en aangevuld met de tuin met bijzondere bomen, planten en struiken is het educatieve zeer geslaagd.

Tijd voor het bezichtigen van de verzameling auto's in het museum. Daf's ( Zijtaart ligt nu eenmaal dicht bij de geboorteplaats Eindhoven) en Trabants voeren de boventoon, echter ook (replica's) Porsche Speedsters die zoonlief bouwt. Daarbij ook diverse pre-war auto's en een Ferrari, Fiat Topolino en een Jaguar E-Type coupe. Daarna een rondje door de tuin, waar ook nog een paar verloren Dafjes staan. Helaas was het nog wat vroeg in het bloeiseizoen dus de ongetwijfeld kleurrijke planten waren nog niet indrukwekkend.

Rond half drie de terugreis aanvaard, zij het eerst alle auto's aan de praat. Na een seizoen stilstaan wil er weleens een accu het opgeven. Met behulp van een jumpstarter van Harry was de Renault weer aan de praat (niet meer afzetten!).

De terugreis voerde ons door de Biesbosch, wat een mooie omgeving blijft, en een kleine improvisatie van de route; er lag een cementwagen op zijn kant bij een bruggetje en er was geen passeren mogelijk. Het specifiek aangegeven benzinestation in de routebeschrijving was niet nodig, de geplande route was zo weer opgepakt.

Na afloop op uitnodiging van Gerard en Wilma (en Corné) naar Van Wijk Aanhangers om daar na te praten met een drankje en hapje en als verrassing een nieuwe aanwinst onthuld; we hebben weer een Volvo Amazone binnen de club.

Voor degene die verhinderd waren van de door Sikko en Hans F. perfect georganiseerde dag, zie de bijgaande foto's.

AWZ