Einde ophok rit 1 maart 2020

Eindelijk, zondag 1 maart, de auto's in de (MRB) overgangsregeling mogen de openbare weg weer op.

Ter gelegenheid van dit feit hadden we een rit over het eiland Tholen georganiseerd, uitgezet door Ton. Bij het verzamelen bij restaurant Grevelingen bleek al dat er wat terughoudendheid was onze klassiekers weer de vrijheid te geven, er waren slecht 4 klassiekers bij een opkomst van 14 auto's. Dit had te maken met de weersvoorspelling, regenbuien, en dat in combinatie van kleine weggetjes met kans op modder, heeft velen doen besluiten de rit te doen met meer corrosiebestendige (moderne) auto's.

Na het verzamelen bij de Grevelingen zijn we in colonne naar restaurant Beneden Sas in De Heen gereden alwaar Ton ons verwachtte om het start signaal te geven voor de bolletje-pijl rit.

De rit voerde ons over het eiland Tholen via weggetjes die je normaal gesproken niet zou kiezen, wat de rit leuk maakte.

Halverwege de rit was er een lunchstop georganiseerd bij Brasserie de Zeester in Scherpenisse. Door de perfecte organisatie door Sikko, was er op ons gerekend en waren er voldoende tafels gereserveerd zodat we allemaal zittend van onze lunch konden genieten.

Daarna de aanvang van het tweede deel. Hierin zaten wat moeilijkheden, waardoor het leuke gebeurde dat je mededeelnemers tegenkwam van tegenovergestelde richting.

Eerder dan verwacht waren alle equipes om 4 uur bij het eindpunt, Restaurant de Deu-Braek in st. Annaland.

Nog even napraten en iedereen vertrok weer huiswaarts, na een geslaagde rit. Dank Sikko en Ton voor de prima organisatie van dit leuke evenement.

Volgende keer wel weer meer met onze Autoclub Carwei auto's?

awz