Rit met BBQ 4 juni 2022

Tussen 12 en 1 uur verzamelde we met 16 auto's – 33 personen op de golfbaan Catharinenburg in Melissant om vanaf daar te starten met een rondje Flakkee. 

Daar werden we verwelkomt met een kop koffie en een heerlijke appelrondo van de plaatselijke bakker van Harberden. Emile hield het openingswoord van dit evenement met een beetje een domper. Dit was de melding dat Hans Appel, de nestor van Autoclub Carwei, 's nachts in ziekenhuis opgenomen was met een herseninfarct.

Dit keer werd het evenement georganiseerd door Ewoud en echtgenoot Jacqueline, inclusief het weer. Het was in de ochtend bewolkt maar op de vertrektijd, rond 2 uur, kwam de zon er goed door en werd het met een temperatuur van 25 graden perfect weer voor de cabriorijders. De rit zou ons langs de havens van Flakkee leiden. Met het starten om de 5 minuten werd het geen "treintje rijden" maar volgens de route aanwijzingen ieder voor zich. Echter al snel vonden diverse deelnemers elkaar en werd het in groepjes toch een beetje "treintje rijden". Onderweg was er ook nog een opgave om echte Flakeese uitspraken te vertalen naar Nederlands. Dit was voor niet-geboren Flakeeënaren nogal een dingetje, hier werd nogmaals duidelijk dat de taal "Flakkees "geen Nederlands is en als "overkanter" kan je dus van alles wijs gemaakt worden in een gesprek met een Flakkeeënaar. Ook, zoals achteraf bleek, is er al een verschil in taal tussen Ouddorp en de rest van het eiland.

Een stop bij de Galathese haven op het terras even bijkomen en daarna weer door, via de havens van de aangedane dorpen, naar het Dirkslandse Sas om daar verwelkomt te worden door de organisatie met versnaperingen.

Vandaaruit door met de laatste etappe van de rit weer terug naar de golfbaan om daar aan te schuiven voor de barbecue. Hier volgde de uitslag van de Hulde aan Wim en Jeroen die als echte eilanders volgens de jury de leukste vertalingen hadden.

Het was een geslaagde dag, prima georganiseerd en erg gezellig.

We hopen allemaal op volledig herstel van Hans.

AWZ