Land van Heusden en Altena. Gevolgd door BBQ 2 juni 2018

Op zaterdagmiddag 2 juni zijn we met een klein ploegje op bezoek gegaan bij het Volkswagen museum 'De Wolfsburcht" in Wijk en Aalburg. Het eerste museum van luchtgekoelde Volkswagens in Nederland en eigendom van Antoinette en Arie van Wijlen.

Ondanks de teleurstellende opkomst voor deze tourrit van slechts 7 personen (!!), hebben wij, mede dankzij de zeer gastvrije ontvangst en deskundige rondleiding van mevrouw Antoinette van Wijlen, een zeer genoeglijk middagje doorgebracht. Vele herinneringen, ervaringen en anekdotes werden opgehaald en deskundig commentaar en advies was niet van de lucht ! Kortom, een gezellig ploegje en dit alles in een ontspannen sfeer.

De heenreis ging een stukje over de snelweg om vervolgens vanaf Zevenbergen binnendoor te gaan via Made, Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Daarna even een stukje A27 om de brug over de Bergsche Maas te nemen, om vervolgens via Dussen en Eethen door het land van Heusden en Altena naar Wijk en Aalburg te rijden.

De weersomstandigheden waren de hele middag veel beter dan verwacht, en 's middags kon het dak van de Renault Megane Cabrio van de equipe Gerard en Corné van Wijk zelfs open !

De terugweg vanaf De Wolfsburcht ging over de dijkjes langs de Bergsche Maas en Nieuwe Merwede waarbij we door dorpen en stadjes zoals Veen, Andel, Giesen, Woudrichem, Sleewijk, Werkendam zijn gereden om uiteindelijk met het veerpontje vanuit de Biesbosch over te varen naar "de Kop van 't Land" bij Dordrecht.

Omdat de middag al aardig vorderde en we om ongeveer 17:30 werden verwacht bij Emile en Fredrieke Koole voor de BBQ, ging het gaspedaal wat dieper in het tapijt om via N3, A16, Moerdijkbrug, A17, A59 en A29 weer terug te keren naar Goeree-Overflakkee.

Deze 2e juni 2018 werd gastvrij afgesloten met een zeer goed verzorgde en gezellige BBQ bij Emile en Frederieke in Achthuizen.

SdJ