Ardennen weekend-7-8-9 september 2018


Voor het eerst in het recente verleden van Club Carwei is er een meerdaags evenement georganiseerd. Dit was een 3 daagse trip naar Camping Polleur in de Belgische Ardennen.

Na intensieve voorbereidingen, onder andere een heleboel email verkeer met de camping en de deelnemers, hadden zich 16 equipes ingeschreven. Helaas moesten vanwege plotselinge persoonlijke omstandigheden 2 equipes zich afmelden en verzamelden we ons om 10:15 bij Restaurant de Grevelingen.

Tijdens de gesprekken op het verzamelpunt parkeerplaats Restaurant Grevelingen voordat we vertrokken, zat de sfeer er al goed in. Iedereen had er zin in. Het vertrek met het idee in colonne naar Lummen in België te rijden ging al gauw anders. Eenmaal op de snelweg was er een groot snelheidsverschil en Gerard gaf de 2CV de sporen en ging er vandoor waar de Minor van Ewoud het tempo aangaf (ca. 80 km/uur) wat aanzienlijk lager lag dan de comfortabele kruissnelheid van de 2CV. Aangekomen bij onze lunchreservering in Lummen waren we weer compleet en ondanks de afspraak overvielen we toch de keuken om met 27 man onze bestelling te doen. Het duurde even maar, voldaan vervolgde wij onze weg naar Camping Polleur.

De routebeschrijving van Marius vanaf de lunchstop naar de camping Polleur, was al een leuke puzzelrit, maar met behulp van de navigatie kwamen we met wat alternatieve wegen, zoals in colonne tijdens de spits door Huy (een uitdaging ! ) en is het gelukt om iets later dan gepland op de camping aan te komen. Hans Filak stond al vanaf 16:00 klaar om welkomstfoto's te maken maar had het na 1,5 uur tevergeefs wachten opgegeven.

Na het installeren in de accommodatie zochten we de bar op om samen onder het genot van een verfrissend drankje de reiservaringen met elkaar te delen en werd het duidelijk dat het met de sfeer wel goed zat! Gezellig in het knusse restaurant hebben we het diner genuttigd.

Na, voor sommigen een koude nacht omdat de verwarming het liet afweten en de volgende ochtend het ontbijt genuttigd te hebben werden, de routeboeken uitgedeeld om volgens de ingetekende lijn op de kaart de foto's te herkennen. Dit waren 8 verschillende kaarten en we zouden om vier uur weer terug kunnen zijn. Dat bleek voor de meesten een onmogelijke opdracht en velen besloten maar een vrije route te gaan rijden en te genieten van de Ardennese omgeving.

Terug komen naar de camping bleek ook een uitdaging, daar de wegen in het gehele dorp Polleur opgebroken en afgesloten leken. Tegen 7 uur kwamen de laatste equipes binnen en konden we beginnen met de barbecue. Hier wierpen als BBQ specialist Emile, Richard, Frederieke en Gerard zich op om het vlees te garen hetgeen voortreffelijk lukte.

Hoogtepunt van de dag was de uitslag van de puzzelrit. Wat bleek, volharden heeft zin, de eer ging naar Gerard en Ellen. Ze werden door de organisator Camping Polleur beloond met een fles Champagne.

Omdat iedereen zijn bijdrage had geleverd in sportiviteit, behulpzaamheid, positiviteit, inzet, enzovoort, was er namens onze AutoClub Carwei een medaille voor elke equipe ter herinnering aan dit mooie weekend.
Hierna volgde de beloofde bierproeverij. De uitdaging: herken de smaak en vul deze in op het formulier. Daarna de verschillende biermerkenlogo's, hierin bleek Corné een grote bijdrage te kunnen leveren. De uiteindelijke winnaar, Sikko, zegt dat hij zelden bier drinkt (jaja!).

Op zondagochtend, na het gezamenlijk ontbijt en het afscheidswoordje van de voorzitter, is het voor iedereen een vrij in te vullen dag om daarna weer huiswaarts te gaan.

Iedereen is zonder incidenten weer thuis aangekomen na een geslaagd Club Carwei weekend.
Voor degene die niet deelgenomen hebben, kijk op de foto's om te zien wat je gemist hebt.

AWZ