Brandweermuseum Hellevoetsluis & toerrit Voorne Putten -28 oktober 2018

Onder een stralende zon en wat lage temperatuur hebben we verzamelt op de parkeerplaats bij Zoet en Zout. Van de meegenomen auto's waren er 10 klassiekers en 3 moderne auto's. Sommige leden hebben wel een klassieker die echter nog niet straatwaardig is en moeten dan kiezen óf niet meedoen óf dan maar met het moderne comfort de rit meedoen.

Om 10:30 vertrokken voor een korte rit naar het brandweermuseum in Hellevoetsluis. Dit ging natuurlijk niet volgen de door navigatie aangegeven snelste route maar met de leukste route die je kunt verzinnen naar de bestemming. Bij het brandweermuseum aangekomen werden we hartelijk verwelkomt door de medewerkster van het museum en na de koffie hebben we de materialen die indertijd gebruikt werden om ongewenst vuur te bestrijden te bekijken. Interessant is de evolutie die de brandbestrijding heeft gemaakt.

Na alles gezien te hebben was het tijd voor de inwendige mens en zijn we naar de andere kant van de vesting van Hellevoetsluis gereden om in het restaurant Aquarius een lunch te nuttigen.

Met een tevreden gevoel werd de rit over het eiland Voorne Putten aangevangen. Een leuke rit die zelfs voor voormalige bewoners van dit eiland over verrassende weggetjes ging.

Bij de finish bij Zoet en Zout nog gezellig een drankje genuttigd te hebben, zijn de meeste weer huiswaarts gekeerd.

Het was weer een zeer geslaagd evenement, ditmaal prima georganiseerd door Marius en Sjaak.


AWZ