Hier vindt u de verslagen en bijbehorende foto's van de evenementen die we gehouden hebben. Graag ontvangen we van de leden foto's van hun auto's zodat we een leuk album kunnen maken.

Cars & Coffee 17 september 2023

Ondanks het enigszins tegenvallende weer (er was minder zon dan voorspelt maar wel droog) was het gezellig druk op deze Cars & Coffee. Met meer dan 14 auto's was de parkeerstrook helemaal vol!

Klik hier voor vervolg van verslag en de foto's

Lang Weekend Landgoed Hotel Ehzerwold

Almen in de Achterhoek  - 1 – 4 September 2023

Op vrijdag 1 september om 10:00, werd er verzameld op de parkeerplaats aan de Langeweg bij Hetty's. 30 personen (16 equipes) hadden zich ingeschreven voor dit inmiddels jaarlijks terugkerend evenement. 

 SdJ

Cars and Coffee – 20 augustus 2023 

Een stralende zon nodigde uit om weer gezellig van de koffie te genieten in de theetuin in Herkingen. Een leuke opkomst en de kring om de tafel moest steeds groter worden om iedereen een zitplaats te geven. Na de gewone koffie, want de cappuccino machine was defect, met gebak was het tijd om de meegebrachte auto's te bekijken.

Altijd leuk om de details te zien van reeds bekende auto's en de gesprekken met de eigenaren. Zo waren er dit keer ook weer wat minder bekende auto's, zoals de Le Patron van Jaap, de Bentley Azure van Leen, de Mercedes 380 SL van Peter en de Ferrari Testarossa. Het was dus weer een plezier om naar te kijken en over te praten.

Hier de foto's

AWZ

Auto's op het veld – 11 augustus 2023

Vanaf 7 uur 's avonds verzamelde we bij Emile en Frederiek bij het Klassiekerhuis in Achthuizen. We werden verwelkomt onder een grote parasol, het was begonnen te regenen. Dus de daken van de cabrio's snel dicht. Peter kwam met zijn BMW 320 cabrio met zijn dak open iets later, het was inmiddels weer droog geworden. Weer een leuk rijtje auto's stelde zich op het grasveld op en gaf leuke gesprekstof op, zoals de net voltooide restauratie van de MGB van Ton.

Een bijzonder tochtje had ons kersverse lid Bram uit Zoetermeer achter de rug. Ik kreeg een telefoontje met de vraag waar we waren. Hij stond in de garage van Emile met zijn A-Ford Pheaton uit 1930, natuurlijk het dak open. Hij was ook gekleed in een tijds correcte pak, inclusief hoed.

Het was weer een gezellig samenzijn en leuke gesprekken.

Hier de foto's

AWZ

Cars and Coffee – 21 mei 2023

Een lekkere temperatuur mooi voorjaars zonnetje bracht velen naar de theetuin in Herkingen. Een gezellig samenzijn met leuke gesprekken en mooie auto's. Veel auto's hebben we al eerder gezien maar er was ook een Triumph TR6 en een Nissan Skyline Nismo. De laatste hadden we al weleens eens gezien in een andere gedaante, hij was toen nog wit en had slechts rond de 280 pk nu is hij ongedefinieerd bruin-paars-blauw en heeft 480 pk. Genoeg dus om de belangstelling te wekken.

Zoals eerder gezegd, een goed bezochte Cars and Coffee wat het heel gezellig maakte.

Hier de foto's

AWZ


Auto's op het Veld – 5 mei 2023

Op deze vrijdag verzamelde zo'n 20 leden zich onder een lekker zonnetje bij Het Klassiekerhuis van Emile en Frederiek op het veld. Een gezellig samenkomen en vele gesprekken over auto's. Hierbij werden ook de recent afgetreden bestuursleden Emile en Hans Filak even door de huidige voorzitter Roel in het (figuurlijke) zonnetje gezet en hun als dank voor hun inzet voor de club een geschenk aangeboden. Daarna uitvoerig de voorraad van Het Klassiekerhuis bekeken en kennis delen over de historie van de auto's om daarna weer tevreden huiswaarts te keren.

AWZ


Hier de foto's


Cars and Coffee – 16 april 2023

Een rustige Cars & Coffee vandaag. Het was een bewolkte dag dus geen tuinweer en weinig cabrio's vandaag. De kwaliteit van de gesprekken waren goed en gezellig. Besproken werd natuurlijk de al veel genoemde schuurvondst in Dordrecht. Een onvoorstelbare collectie klassieke auto's, verzameld omdat de heer Palmen het leuk vond om te hebben. Teveel om mee te rijden, dus waarschijnlijk keek hij er alleen maar naar. Een rondje langs de auto's begon bij de nieuwe aanwinst van Frans, weer een Ferrari 599 GTB Fiorano, want ja, wat is een schuur zonder Ferrari. Een zwarte dit keer. Verder was Roeland er met zijn MGB met zijn dak open, want dat rijdt toch het leukst, zeker als je kleinzoon meerijdt. Hopelijk volgende maand weer meer cabrio's en koffie in de tuin.

AWZ

Bekijk album

Bezoek Metropole collectie (einde ophokrit) 

1 april 2023

Vroeg opstaan deze morgen, om op tijd te verzamelen op de carpool parkeerplaats aan de Schaapsweg bij Achthuizen. We gaan dit keer wat verder weg dan gebruikelijk voor een clubrit . We gaan op weg naar het Metropole museum in Druten. De belangstelling is goed, 14 auto's en 29 deelnemers op de regenachtige parkeerplaats, dus de meeste kwamen met de dagelijkse auto ondanks dat het onder het mom van het einde van de ophokplicht rit was. De leden van de evenementencommissie, dit keer George en Hans, hadden een route uitgestippeld om niet alleen over de snelweg te rijden. Deze route leidt ons deels over de langste doorgaande weg in Nederland is met één straatnaam, de Van Heemstraweg - totaal 57,3 km. Deze is vernoemd naar de voormalig commissaris der Koningin in Gelderland, Schelto van Heemstra. De reis in de regen ging...

Lees meer en ga naar archief

Cars and Coffee – 20 maart 2023

Voor de opening van het Cars and Coffee seizoen, verzamelde we weer in de theetuin in Herkingen. Het was weer een gezellig ongedwongen samenzijn en leuke gesprekken. Het eerste goede nieuws was dat bekend werd dat we een nieuwe secretaris voor de club hebben gevonden. Meer daarover zullen we later mededelen. Meer goed nieuws was, dat Trudy na een verblijf van 2 maanden in het ziekenhuis, weer van de partij was. Voor de "clubauto's" was het niet echt het geschikte weer en parkeren op het natte gras geeft altijd weer een uitdaging om weg te komen, zeker als je auto 2400 kg weegt en achterwielaandrijving heeft, en Frans met lede ogen aanziet hoe zijn gras vernield wordt. Vandaar dat er diverse dagelijkse auto's als vervoermiddel gebruikt waren. Nu de lente begonnen is hopen we in april de koffie weer buiten kunnen nuttigen.

Bekijk archief

Clubavond met Dick Schornagel – 3 maart 2023

Op vrijdagavond 3 maart verzamelde 18 leden bij Ewoud en Jacqueline in Melissant in ons nieuwe clubhuis. Onze nieuwe voorzitter Roel kent vele mensen in de autowereld, waaronder de bekende autojournalist Dick Schornagel en daar kunnen we gebruik van maken. Op de vraag van Roel aan Dick om een avondje op onze clubavond te komen en te vertellen over de achtergronden van de auto verhalen reageerde hij positief en heeft ons een interessante avond bezorgt met verhalen en anekdotes die hij in zijn lange loopbaan als autojournalist heeft beleefd heeft. Ook de ambiance voldeed als geschikte locatie voor dit soort bijeenkomsten. Dank aan Ewoud en Jacqueline voor het beschikbaar stellen van deze mooie ruimte

.Bekijk album

Cars & Coffee en Snert- 20 november 2022

Op de eerste vrieskoude dag van dit seizoen kwamen we bijeen in theetuin "De Bongerd" te Herkingen voor de laatste Cars & Coffee van dit jaar. Vanwege de reeds voorspelde, natte en koude dag was het geen hobby Cars. We waren allemaal met onze moderne zuigermotor aangedreven auto gekomen. Er is dan ook geen laadpaal in de theetuin. Wel was er koffie en met dit keer zeer toepasselijk door Coby en Trudy gemaakte erwtensoep aangevuld met pompernikkel en brood door Marlies en niet te vergeten de gastvrijheid van Matie. Binnen was het aangenaam warm door de (brandende) houtkachel en weer geanimeerde gesprekken waarbij het ging over energie en elektrische auto's. Van dat laatste waren er eigenlijk geen enthousiastelingen aanwezig. Natuurlijk waren er andere gespreksonderwerpen en was het weer een gezellig samenzijn. De hobby auto's gaan weer onder een kleedje op stal en nu een paar maanden een andere invulling zoeken voor de 3e zondag van de maand, in maart 2023 zullen we weer onder het mom Cars & Coffee bijeenkomen.

 AWZ

Bekijk album

De traditionele mosselrit en mosselmaaltijd – 12 november 2022

Na 2 keer uitgesteld te zijn van wege de Corona pandemie, kon het nu de traditionele mosselrit en de aansluitende mosselmaaltijd doorgang vinden. Tijdens de inschrijving bleek al dat de belangstelling voor de rit groot was. 22 equipes hadden zich opgegeven voor de rit en voor de maaltijd totaal 52 personen. Daar de rit traditioneel in november plaatvind is het weer en de daarmee samenhangende wegcondities niet te voorspellen. In het verleden hebben we wel meegemaakt dat de auto's na het voltooien van de rit zoveel modder hadden verzameld dat ze meer leken op crossauto's. Maar op deze zaterdag was het na een droge week een mooie zonnige dag met 17 graden Celsius. Dus bij wie het kon: dak open. De rit lag al 2 jaar op de plank en was nog uitgewerkt door Sjaak samen met ons zeer gewaardeerde, maar helaas inmiddels overleden, medeoprichter van onze club en erelid, Hans Appel. Na de briefing door Sjaak, die samen met Ewoud de laatste voorbereidingen hadden gedaan, vertrokken we om de rit over Goeree Overflakkee af te leggen en de vragen te beantwoorden. Leuk dat we nog steeds op weggetjes terecht komen waar je nog niet eerder bent geweest. Als je alle instructies goed hebt opgevolgd was je na 122 km aangekomen in het restaurant van de golfbaan Catharinaburg te Melissant. Alle 17 vragen goed? Abs...

Bekijk album

Cars and Coffee – 16 oktober 2022

Na een natte nacht scheen het zonnetje en was de temperatuur goed om op het terras in de theetuin De Bongerd te vertoeven met (auto)vrienden onder het genot van een kopje koffie met … De opkomst was wederom bescheiden, echter de kwaliteit was goed. Geanimeerde gesprekken en daarna naar de meegebrachte auto's kijken. Ditmaal was er vooral aandacht voor niet alledaagse moderne auto's, de Mercedes S 500 - Lang van Hans en de Fiat 595 Abarth Competizione van John - eigenlijk van Anita, maar hij mocht er even in rijden. Het was dus weer een leuke zondagochtend geworden.

 AWZ.


Bekijk album

André Nout Classic Cars Service - 1 Oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober verzamelde een groot aantal leden zich bij, ons clublid, André Nout Classic Car Service gevestigd op het bedrijvengebied Watertoren te Dirksland. Ook Hans en Suzanne waren er gelukkig weer bij. Logisch dat er een groot aantal leden kwam kijken, het is dichtbij en is een speelgoedwinkel voor autoliefhebbers. We worden verwelkomt door onze gastheer en vrouw, André en Mariëtte, met een kop koffie met cake en gaan daarna naar boven waar de showroom is. Wat we daar zien zijn geen alledaagse auto's, maar stuk voor stuk klassieke, youngtimers en bijzondere auto's in "A" categorie verkerende staat. Voor velen staat hier wel iets bij waar we, als het budget het zou toelaten, de showroom mee zouden willen verlaten. Maar ja, we zijn veelal voorzien. Dan volgt het bezoek op de begane grond. Hier is de werkplaats gevestigd waar de auto's, indien nodig, in showroomstaat gebracht worden en soms met een upgrade ter verbetering van de rijeigenschappen en comfort. Tevens worden hier voor klanten hun klassieke auto's aangepast aan hun wensen en dat kan soms ver gaan. Dit alles aanschouwend leverde dit bezoek leuke gesprekken op en hebben we, denk ik, allemaal wat geleerd over de auto klassi...

Bekijk album

Cars & Coffee – 18 september 2022

Vooraf buienrader gecheckt, hoe gaan we naar Herkingen? Het zou best weleens mee te kunnen vallen, maar Trudy beslist toch maar niet met de Bentley maar met de dagelijkse auto, de Nissan Juke. Daar om half elf aangekomen staat er een Subaru Forester, niet de eerste uitgave, maar een recent model. Verder staan er geen auto's. Onder de overkapping zit Sjaak en Matie aan de koffie, zijn Fiat Spider staat nog te drogen van de oldtimerdag vorig weekend in Middelburg, waar zo'n 50 mm regen was gevallen en het dak niet echt doeltreffend bestand was tegen zoveel water in één keer. Even later komen Sikko en Coby aan. Met de Triumph Vitesse? Nee, met de Fiat Panda. Dappere Marlies komt aan, met haar Austin? Nee, met de fiets! Ofwel, het was geen Cars maar wel Coffee en een gezellig praatje met dit gezellige groepje. Er waren ondertussen nog een paar stevige regenbuien, dus we hadden de juiste auto's gekozen. Hopen op een zonnetje op 16 oktober, de volgende Cars & Coffee. 

AWZ

Bekijk album

Meerdaags evenement Lo-Reninge in West Vlaanderen, 9 – 12 september 2022

Eindelijk, na 2 keer uitstel vanwege corona, ging het dan door. Het meerdaagse Autoclub Carwei evenement. Dit keer naar West Vlaanderen met een verblijf in hotel de Oude Abdij in Lo-Reninge. Om 10 uur verzamelde 11 equipes zich op de parkeerplaats van restaurant de Grevelingen, er zouden 3 equipes met hun eigen route naar de plaats van bestemming rijden. De gekozen auto's voor dit weekend was een mix van klassiek, youngtimers en modern. Dit was mede ingegeven door de weersvoorspelling, die niet best was. Het begon droog, maar de daken van de cabrio's bleven toch maar dicht. Maar goed ook, naarmate de tocht vorderde begon het wat te regenen en werd steeds heftiger. We konden goed bij elkaar blijven en reden in kolonne naar de lunchstop in Damme – België. Aldaar stonden de regensluizen open en was het schuilen en kiezen welk restaurant het dichts bij was om de lunch te nuttigen. Omdat niet overal plaats was kozen enkelen ervoor maar door te rijden naar de eindbestemming van de dag, het hotel. Aldaar werden wij verwacht en konden ons, na geïnstalleerd te zijn, ons vervoegen aan de tafel voor een prima diner. De volgende ochtend waren de weergoden ons gezind, de zon scheen en de temperatuur was een heerlijke 24 grad...

Bekijk album

Cars en Coffee – 21 augustus 2022

Op een mooie derde zondag in augustus in de theetuin de Bongerd in Herkingen verzamelde wij ons weer traditiegetrouw met onze klassieke – bijzondere auto's om bij te praten en de auto's te bekijken. Leuke groep mensen bij elkaar, leden van Autoclub Carwei en andere auto enthousiasten. Nu ga ik niet uitweiden over de gevoerde gesprekken, maar het was een gezellige ochtend. Leuk was dat er een bezoeker kwam met de auto van zijn vader, deze is leuk voor de rubriek in 't Carweitje " de auto van mijn vader ". Een BMW 2000 TI Tilux uit 1969, nieuw gekocht door zijn vader bij Adrie van Rumpt in Stad a/h Haringvliet. Nog in originele staat en in goed rijdende conditie! Na de geanimeerde gesprekken was het om half twee weer tijd om huiswaarts te keren met het gevoel van een leuke zondagochtend te hebben gehad. 

 AWZ

Bekijk album