Hier vindt u de verslagen en bijbehorende foto's van de evenementen die we in de afgelopen jaren gehouden hebben.  Graag ontvangen we van de leden foto's zodat we een leuk album kunnen maken.

Coast Classics. 1 maart 2024

Voor deze vrijdagavond had Roel geregeld dat geïnteresseerde clubleden een kijkje konden nemen in de werkplaats van Coast Classics in Stellendam. Niet geheel toevallig, want de Suzuki Alto van Roel ondergaat hier een enorme verjongingskuur.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's


Algemene LedenVergadering 2 februari 2024


Op deze vrijdagavond hadden 20 leden de weg gevonden naar het restaurant van de golfbaan Catharinenburg. Dat viel nog niet mee doordat de Bouwdijk, waaraan de golfclub ligt, gedeeltelijk was afgesloten.


Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Nieuwjaarsreceptie 12 januari 2024

.

Na een aantal dagen met zelfs matige vorst, waarbij zoals gewoonlijk de wegen flink worden bestrooid met zout, was er deze vrijdagavond dientengevolge maar een enkele klassieker / youngtimer te bespeuren op de parkeerplaats van de golfbaan Catharinenburg te Melissant. De meeste van de aanwezigen kwamen met de "dagelijkse" auto.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee (met erwtensoep) 19 november 2023 

Op de dag dat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Los Angeles zijn 18e overwinning van 2023 boekte (inmiddels zijn 53e overwinning in totaal) had Pluvius besloten het grootste gedeelte van de dag vrijaf te nemen en kwamen 17 trouwe leden bijeen in de theetuin in Herkingen om te genieten van de laatste Cars & Coffee van dit jaar.


Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Mosselrit  - 11 november 2023

Traditie getrouw wordt de jaarlijkse Carwei mosselrit op de 2e zaterdag van november gehouden. Het is ook een traditie dat het op deze herfstdag fris maar wel droog is. Iets wat dit jaar wonder boven wonder weer het geval was! 

Klik hier voor vervolg verslag en foto's


Clubavond met presentatie door Marcel Wüst 3-november-2023

De opkomst voor deze clubavond was ondanks het herfstige weer prima. 17 personen waren present. En dat was niet verwonderlijk want Roel had voor deze clubavond Marcel Wüst uitgenodigd om een presentatie te geven.

Cars & Coffee 15 oktober 2023

Het KNMI melde dat vandaag de gemiddelde temperatuur voor het eerst dit jaar sinds 150 dagen niet boven de 15 graden Celsius zou uitkomen. En dat klopte. Na een koude nacht begon de dag met 9 graden en forse regenbuien. Niet echt uitnodigend om de deur uit te gaan maar in de wetenschap dat bij Matie de koffie en taartjes staan te wachten; truitje aan en op naar de theetuin in Herkingen om in goed gezelschap de zaken te bespreken die ons bezighoudt.


Klik hier voor vervolg verslag en de foto's

Cars & Coffee 17 september 2023

Ondanks het enigszins tegenvallende weer (er was minder zon dan voorspelt maar wel droog) was het gezellig druk op deze Cars & Coffee. Met meer dan 14 auto's was de parkeerstrook helemaal vol!

Klik hier voor vervolg van verslag en de foto's

Lang Weekend Landgoed Hotel Ehzerwold

Almen in de Achterhoek  - 1 – 4 September 2023

Op vrijdag 1 september om 10:00, werd er verzameld op de parkeerplaats aan de Langeweg bij Hetty's. 30 personen (16 equipes) hadden zich ingeschreven voor dit inmiddels jaarlijks terugkerend evenement. 

 SdJ

Cars & Coffee – 20 augustus 2023 

Een stralende zon nodigde uit om weer gezellig van de koffie te genieten in de theetuin in Herkingen. Een leuke opkomst en de kring om de tafel moest steeds groter worden om iedereen een zitplaats te geven.

AWZ


Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Auto's op het veld – 11 augustus 2023

Vanaf 7 uur 's avonds verzamelde we bij Emile en Frederiek bij het Klassiekerhuis in Achthuizen. We werden verwelkomt onder een grote parasol, het was begonnen te regenen. Dus de daken van de cabrio's snel dicht.


Klik hier voor vervolg verslag en foto's

AWZ

Cars & Coffee – 21 mei 2023

Een lekkere temperatuur en mooi voorjaarszonnetje bracht velen naar de theetuin in Herkingen. Een gezellig samenzijn met leuke gesprekken en mooie auto's.


Klik hier voor vervolg verslag en foto'sAuto's op het Veld – 5 mei 2023

Op deze vrijdag verzamelde zo'n 20 leden zich onder een lekker zonnetje bij Het Klassiekerhuis van Emile en Frederiek op het veld. Een gezellig samenkomen en vele gesprekken over auto's.

AWZ


Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee – 16 april 2023

Een rustige Cars & Coffee vandaag. Het was een bewolkte dag dus geen tuinweer en weinig cabrio's vandaag. De kwaliteit van de gesprekken waren goed en gezellig. Besproken werd natuurlijk de al veel genoemde schuurvondst in Dordrecht.

AWZ

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Bezoek Metropole collectie (einde ophokrit) 1 april 2023

Vroeg opstaan deze morgen, om op tijd te verzamelen op de carpool parkeerplaats aan de Schaapsweg bij Achthuizen. We gaan dit keer wat verder weg dan gebruikelijk voor een clubrit . We gaan op weg naar het Metropole museum in Druten.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee – 20 maart 2023

Voor de opening van het Cars and Coffee seizoen, verzamelde we weer in de theetuin in Herkingen. Het was weer een gezellig ongedwongen samenzijn en leuke gesprekken. Het eerste goede nieuws was dat bekend werd dat we een nieuwe secretaris voor de club hebben gevonden.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Clubavond met Dick Schornagel – 3 maart 2023

Op vrijdagavond 3 maart verzamelde 18 leden bij Ewoud en Jacqueline in Melissant in ons nieuwe clubhuis. Onze nieuwe voorzitter Roel kent vele mensen in de autowereld, waaronder de bekende autojournalist Dick Schornagel en daar kunnen we gebruik van maken. Op de vraag van Roel aan Dick om een avondje op onze clubavond te komen en te vertellen over de achtergronden van de auto verhalen reageerde hij positief en heeft ons een interessante avond bezorgt met verhalen en anekdotes die hij in zijn lange loopbaan als autojournalist heeft beleefd heeft. Ook de ambiance voldeed als geschikte locatie voor dit soort bijeenkomsten. Dank aan Ewoud en Jacqueline voor het beschikbaar stellen van deze mooie ruimte

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee en Snert- 20 november 2022

Op de eerste vrieskoude dag van dit seizoen kwamen we bijeen in theetuin "De Bongerd" te Herkingen voor de laatste Cars & Coffee van dit jaar. Vanwege de reeds voorspelde, natte en koude dag was het geen hobby Cars.

 AWZ

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

mosselrit en mosselmaaltijd – 12 november 2022

Na 2 keer uitgesteld te zijn vanwege de Corona pandemie, kon nu de traditionele mosselrit en de aansluitende mosselmaaltijd doorgang vinden. Tijdens de inschrijving bleek al dat de belangstelling voor de rit groot was. 22 equipes hadden zich opgegeven voor de rit en voor de maaltijd totaal 52 personen.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee – 16 oktober 2022

Na een natte nacht scheen het zonnetje en was de temperatuur goed om op het terras in de theetuin De Bongerd te vertoeven met (auto)vrienden onder het genot van een kopje koffie met …

 AWZ.


Klik hier voor vervolg verslag en foto's

André Nout Classic Cars Service - 1 Oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober verzamelde een groot aantal leden zich bij, ons clublid, André Nout Classic Car Service gevestigd op het bedrijvengebied Watertoren te Dirksland.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee – 18 september 2022

Vooraf buienrader gecheckt, hoe gaan we naar Herkingen? Het zou best weleens mee te kunnen vallen, maar Trudy beslist toch maar niet met de Bentley maar met de dagelijkse auto, de Nissan Juke.

AWZ

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Meerdaags evenement Lo-Reninge 

West Vlaanderen, 9 – 12 september 2022

Eindelijk, na 2 keer uitstel vanwege corona, ging het dan door. Het meerdaagse Autoclub Carwei evenement. Dit keer naar West Vlaanderen met een verblijf in hotel de Oude Abdij in Lo-Reninge.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars en Coffee – 21 augustus 2022

Op een mooie derde zondag in augustus in de theetuin de Bongerd in Herkingen verzamelde wij ons weer traditiegetrouw met onze klassieke – bijzondere auto's om bij te praten en de auto's te bekijken. Leuke groep mensen bij elkaar, leden van Autoclub Carwei en andere auto enthousiasten. Nu ga ik niet uitweiden over de gevoerde gesprekken, maar het was een gezellige ochtend. Leuk was dat er een bezoeker kwam met de auto van zijn vader, deze is leuk voor de rubriek in 't Carweitje " de auto van mijn vader ". Een BMW 2000 TI Tilux uit 1969, nieuw gekocht door zijn vader bij Adrie van Rumpt in Stad a/h Haringvliet. Nog in originele staat en in goed rijdende conditie! Na de geanimeerde gesprekken was het om half twee weer tijd om huiswaarts te keren met het gevoel van een leuke zondagochtend te hebben gehad. 

 AWZ

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Bevrijding Museum Zeeland te Nieuwdorp - 13 augustus 2022

Op deze mooie (wat zou een hete dag worden) dag verzamelde 13 auto's, 26 personen, bij het startpunt van de rit op de parkeerplaats van het Grevelingen restaurant. Leuk was dat er 3 nieuwe leden bij waren, die voor het eerst deelnamen aan een Carwei evenement. Welkom Daan, Cees en Roeland en partners/kinderen met respectievelijk BMW Z3 2.8, MG Midget en Alfa Giulia Nuova 1.3. Eigenlijk verzamelde 12 auto en op de valreep voegde de 13 zich in de vertrekkende stoet.

Cars & Coffee 17 juli 2022

Op een echt zomerse derde zondag van de maand, verzamelde dit keer een klein clubje mensen zich in de theetuin de Bongerd in Herkingen. Naar het schijnt een echt Flakkeese gewoonte mannen bij mannen en vrouwen bij vrouwen.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's


Rit naar Walsbay (Walsoorden) 2 juli 2022


Rit naar Walsbay –Walsoorden – 2 juli 2022

Eindelijk, na 2 maal uitstel in verband met de Corona pandemie, was het zover: de rit naar Walsbay in Zeeuws Vlaanderen.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's.

Cars & Coffee 19 juni 2022

 Aangekomen bij de theetuin de Bongerd viel op dat de gebruikelijke auto's er niet stonden. Het was erg rustig. Normaal staat de groen MGC van Hans Appel op de tweede of derde plek als wij aankwamen, Hans was altijd vroeg aanwezig. Wás, hij zal niet meer komen.

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Rit vanaf de Golfbaan Catharinenburg met BBQ - 4 juni 2022

Tussen 12 en 1 uur verzamelde we met 16 auto's – 33 personen op de golfbaan Catharinenburg in Melissant om vanaf daar te starten met een rondje Flakkee. 

klik hier voor vervolg verslag en foto's


Cars & Coffee – 15 mei 2022

De herinnering email om de leden erop te attenderen dat er op zondag weer een Cars & Coffee bijeenkomst was kwam wat laat binnen, zaterdag om half tien 's avonds.

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Auto's in 't Veld  6 mei 2022

Na 2 jaren van afstel vanwege de corona pandemie was het vrijdagavond 6 mei 2022 weer mogelijk en verzamelden ruim 18 auto's en +/- 35 personen zich op het grasveld bij Het Klassiekerhuis van Emile en Frederieke Koole in Achthuizen voor het "jaarlijkse" evenement; Auto's in 't Veld

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffie – 17 april 2022

Een gezellig samenkomen, zonder corona beperkingen, met de zon en lekkere temperatuur (Iets met klimaatverandering?) in de theetuin de Bongerd.

Reguliere Algemene ledenvergadering – 1 april 2022

Dit jaar weer een normale Algemene ledenvergadering van Autoclub Carwei. Omdat "ons" clubhuis te koop staat moesten we op zoek naar een nieuwe locatie. Als oplossing kwam Ewoud Gebraad met de oplossing, hij bood het clubhuis/restaurant van de Golfclub Catharinenburg (voorheen GC Roxenisse) in Melissant aan. Dit bleek een prima alternatief te zijn en als het mogelijk is zullen we vaker van deze locatie gebruik gaan maken.

Zo'n dertig leden verzamelde zich om de vergadering bij te wonen. De notulen zullen naar de leden toegestuurd worden, daarom doe ik daar geen verslag van op deze website.

Na afloop was het natuurlijk nog een gezellig samenzijn en bijpraten.

AWZ

Cars & Coffee – 20 maart 2022

Het nieuwe seizoen van de "3e zondag van de maand – Cars and Coffee" in Herkingen is weer begonnen.


klik hier voor vervolg verslag en foto's

Einde Ophokrit - 5 maart 2022

Na de laatste persconferentie van de overheid over de Corona maatregelen bleek dat we weer wat mochten organiseren.


klik hier voor vervolg verslag en foto's

Garage Hesselink "uitwegen van een voertuig"- 22 oktober 2021

Als goed alternatief voor de eerdere geplande "autoquiz" in het clubhuis hebben we een informatieve avond gehad bij garage Hesselink in Dirksland met als onderwerp het uitwegen van een voertuig gepresenteerd door Kees van Rumpt.


Klik hier voor vervolg verslag en foto's


Cars & Coffee 17 oktober 2021

Het, door de weer-voorspellers beloofde weer werd grotendeels waargemaakt. Droog, fris (14 graden) echter niet het beloofde zonnetje. Maar we konden wel buiten zitten en dat maakte dat we geen QR (covid)  code nodig hadden, behalve bij het afrekenen. En gezellige gesprekken maakte dat de wat lage temperatuur niet hinderlijk was.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee 19 september 2021

We beginnen er van uit te gaan, het weer was weer prima de zon scheen en de temperatuur een lekkere 21 graden.

Helaas was het fout gegaan met de herinnering email dat het weer de derde zondag van de maand was en dat was goed te merken. 

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

40 jarig jubileumdag - 4 september 2021

Voor degene die niet mee zijn gegaan om deze heugelijke dag te vieren, hier een verslag van onze belevenissen. Helaas waren door de coronamaatregelen beperkt tot 60 personen op de boot en het restaurant en moesten we een reservelijst aanleggen. Doordat er geen afmeldingen waren hebben deze mensen teleur moeten stellen.

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee 15 augusutus 2021

De ooit gekozen derde zondag van de maand voor de Cars & Coffee lijkt een hele goede keuze. Het was alweer een prachtige dag met een lekkere zonnetje en aangename temperatuur. Het resultaat, een leuke opkomst van autoliefhebbers met al dan niet autoliefhebbede partners.


klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee 18 juli 2021

Op deze zonnige zondagmorgen konden wij, klassieke autoliefhebbers, elkaar weer treffen in de Theetuin de Bongerd in Herkingen.

De huidige coronaregels respecterend, weer gezellig kletsen onder het genot van een kopje koffie en natuurlijk een rondje lang de meegebrachte auto's. 

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee 17 juli 2021

De Corona pandemie lijkt aan de verliezende hand en na twijfeling heeft Matie de deuren weer geopend en kon het weer. De traditionele door Autoclub Carwei georganiseerde, Cars & Coffee in Herkingen.

Klik hier voor vervolg verslag en foto's

2020 - verslagen


Cars & Coffee 16 augustus 2020

Gelukkig is het coronavirus tot op heden nog voldoende onder controle om weer bij elkaar te komen in de theetuin de Bongerd te Herkingen. 

AWZ

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Cars & Coffee 19 juli 2020

Na 5 maanden kon het weer, de traditionele Cars and Coffee bij de theetuin de Bongerd in Herkingen. Het was na een periode van auto lockdown in verband met de Corona pandemie de grote wens van velen om weer eens bij elkaar te komen...

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Nieuwjaarsreceptie 10 januari 2020

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Mosselrit & maaltijd - 23 november 2019

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Wijnproeverij  - 11 oktober 2019

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Eifel weekend Heimbach  - 13 t/m. 16 september 2019

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Abarth Lier - BBQ Klassiekerhuis - 29 juni 2019

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Kletsavond bij Emile - 7 juni 2019

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)
Rit, lunch en bezoek autocollectie Jeroen Hoep - Bruinisse - 25 mei 2019


klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Auto's op het veld - 3 mei 2019

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Autosalon Doornhoek (Zijtaart) 6 April 2019

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Nieuwjaarsreceptie 4 januari 2019

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Algemene ledenvergadering - 14 december 2018

Op vrijdagavond 14 december hebben we de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehad. Er waren 24 leden op afgekomen, wat geen meerderheid van het totaal aantal leden was. Op de agenda stonden behalve de gangbare onderwerpen zoals de terugblik op het afgelopen jaar met zijn hoogtepunten zoals de meerdaagse Ardennenrit, uiteraard ook de dieptepunten. Vooral het onverwachte overlijden van ons clublid Rein Osinga op 11 september 2018 heeft ons diep geschokt.

Verder op de agenda enkele beslissingsonderwerpen. Zo was er de beslissing over een nieuw logo voor de club. Dit gaf de vraag waarom ?? Het huidige logo is een zgn. "Brass Car" en is niet representatief voor de auto's van de clubleden. Voor zover bekend is er binnen de club slechts één lid die in zijn collectie een jaren twintig auto heeft.

De club bestaat inmiddels 37 jaar en in de tijd zijn technieken veranderd. Zo zijn de moderne auto's ten tijde van de oprichting van de club nu de klassiekers waar we graag als hobby mee bezig zijn. Ook heeft in de tijd de computer zijn intrede gedaan en communiceren wij nu via email en internet. Hierin schiet onze oude logo tekort om digitaal te kunnen bewerken en werd het tijd voor iets nieuws te verzinnen wat ook representatief is voor onze club. Na een enerverende stemming werd er nipt gekozen voor een nieuwe ontwerp. De andere onderwerpen die in aanmerking kwamen voor beslissing, zoals het partnerlidmaatschap en het huishoudelijk reglement zijn even terug op de tekentafel. Dit wordt vervolgt. Na afsluiting van de vergadering gingen we weer naar de kern van de club; lekker praten over de gemeenschappelijke hobby; Auto's !

AWZ

Cars & Coffee 18 november 2018

Zondag 18 november was de 9e en alweer de laatste Cars en Coffee van seizoen 2018.

Hoewel de lucht strak blauw was en het zonnetje zijn best deed, viel de temperatuur wat tegen. Gelukkig had gastheer Frans de houtkachel flink opgestookt.

klik hier voor foto's en verslag


Brandweermuseum & toerrit Voorne-Putten - 28 okt. 2018

klik hier voor de foto's

Toerrit Westkaap Walcheren & bezoek Zeeuws Schuur museum - 6 oktober 2018

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Ardennen weekend. 7-8-9 September 2018

klik hier voor foto's (geen verslag beschikbaar)

Rit Land van Heusden Altena. Bezoek VW museum. Gevolgd door BBQ

Op zaterdagmiddag 2 juni zijn we met een klein ploegje op bezoek gegaan bij het Volkswagen museum 'De Wolfsburcht" in Wijk en Aalburg. Het eerste museum van luchtgekoelde Volkswagens in Nederland en eigendom van Antoinette en Arie van Wijlen. De dag werd afgesloten met een uitstekende BBQ bij Emile en Frederieke.

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Scheepswerf Amels - Vlissingen - 5 mei 2018

Op deze dag hebben we op uitnodiging van Arie deze scheepswerf bezocht. Amels is gespecialiseerd in het bouwen van luxe jachten.


klik hier voor de foto's 

Cars & Coffee - 15 april 2018


klik hier voor de foto's

Auto's in 't Veld  6 april 2018


klik hier voor de foto's

Winterrit 3 maart 2018

3 maart 2018 was een winterse dag. Dus tijd voor een toertochtje ! We verzamelden bij het Restaurant "Zoet en Zout" in Stellendam. Frits had voor ons een uitdagende rit uitgezet.


klik hier voor de foto's

Alg. Leden Vergadering - 15 December 2017

Op vrijdag 15 december hebben we de jaarlijkse Algemene ledenvergadering van onze club gehouden in het clubhuis in Dirksland. Het aantal aanwezige leden viel wat tegen, totaal 18 leden vonden het belangrijk en ook gezellig om hier naar toe te komen.

klik hier voor vervolg verslag en foto's

Ontbrekende verslagen

Op deze nieuwe website van autoclubcarwei.nl  ontbreken nog een aantal verslagen (met foto's) van 2018 - 2017 en 2016. Deze verslagen moeten nog worden overgezet vanuit de oude bestanden.

 Heeft u een dringende reden om een verslag in te willen zien welke nog niet op deze nieuwe website voorkomt, laat het mij weten: 

Sikko de Jong -  webmaster@autoclubcarwei.nl