Restauratie project Suzuki Alto - Roel

Maart 2023.

Roel heeft in maart 2023 een heel leuke klassieker gekocht. Een Suzuki Alto automatic uit 1985. Hoewel er alleen al in dat jaar ruim 2500 van zijn verkocht (en in de daarop volgende jaren nog vele duizenden), zie je deze Alto nog maar zelden!

De auto heeft ongeveer 80.000 km gereden in die 37 jaar. De eerste eigenaar heeft de auto 23 jaar in bezit gehad en de 2e eigenaar ruim 14 jaar. Ooit heeft Els, de vrouw van Roel, een dergelijk auto gehad voor dagelijks vervoer. Het is dus een stukje "jeugd sentiment".


September 2023.

Ondanks dat de auto nog prima reed heeft Roel besloten tot een algehele restauratie. Na het strippen van de binnenkant en demonteren van alle geschroefde delen aan de buitenkant, was onlangs het 3 cilinder -796 cc motorblok aan de beurt. Met hulp van Lex is het blok er in september uit getakeld en staat nu te wachten op een grote schoonmaak. Intussen zal de carrosserie worden aangepakt. Een paar kleine plekjes dienen gelast te worden om vervolgens de gehele auto te spuiten in de originele kleur.


28 oktober 2023.

Roel is weer een stapje verder met de restauratie van zijn Suzuki Alto.

De 3e deur is er nu ook uit en wachten is op Jacob die laswerk gaat doen.

Ook de ventilator, dynamo, bobine, kachelkraan, het beschermplaatje van de dynamo en de accubak van vele jaren vet en vuil ontdaan. Dasty, kerosine en diesel zijn prima hulpjes !


3 november 2023.

Men neme;  1 bijna 40 jaar oud Suzuki motorblok met een dikke laag olie en vet. 2 liter koud water. 1 Karcher stoomreiniger van Marktplaats. Naar smaak diesel, Dasty, remmenreiger of WD 40 toevoegen.

Dan een uurtje genieten van de warme stoom met heerlijke geur en uw motor is schoon.8 november 2023

Het opknappen is begonnen20 november 2023

Na de nodige uurtjes ontvetten, stomen en het spuiten van de kappen hebben we vanmiddag de distributieriem vervangen, de kleppen gesteld en alles gemonteerd. Weer een stap verder met dank aan sleutelmaatje Lex.